Homeopatia - prirodzená cesta ku zdraviu
shadow

Homeopatia - prirodzená cesta ku zdraviu

Pridané adminom
Článok uverejnený v časopise Mojmírovčan 03/2012


HOMEOPATIA - prirodzená cesta ku zdraviu


Milí Mojmírovčania,
Volám sa Daniela Dubajová, s homeopatiou „žijem“ už viac ako 20 rokov. Moja babka, Dr. Justína Dubajová, založila v roku 1994 spoločnosť HOMEO Nitra (www.homeonitra.sk) zaoberajúcu sa výrobou a predajom homeopatických liekov, ako aj poradenstvom v tejto oblasti. Rada by som v jej činnosti pokračovala. Chcela by som prostredníctvom časopisu Mojmírovčan informovať vás, milí Mojmírovčania, o homeopatickej liečbe ako takej, ako aj o možnostiach liečby bežných ochorení touto metódou.

Čo je homeopatia?
Homeopatia je bezpečná a účinná metóda alternatívnej medicíny, ktorú používajú milióny ľudí na celom svete. Homeopatia je spoľahlivá a neinvazívna forma zdravotnej starostlivosti. Je to umenie a veda zároveň. Homeopatia využíva mimoriadnu schopnosť ľudského organizmu vytvoriť a udržať si stav zdravia. Ako umenie si vyžaduje vnímanie jedinečnosti a neopakovateľnosti každého človeka. Ako veda sa spolieha na metódy a princípy sformulované Samuelom Hahnemannom, geniálnym nemeckým lekárom prelomu 18. a 19. storočia.
Homeopatiu využívajú lekári na celom svete. Najznámejšia homeopatická nemocnica v Európe je Kráľovská homeopatická nemocnica v Londýne a azda najznámejšia pacientka je matka anglickej kráľovnej Alžbety, ktorá sa dožila úctyhodného veku. Homeopatia si získala už v minulom storočí veľkú obľubu medzi najširšími masami obyvateľstva, vďaka efektívnej liečbe morových a cholerových epidémií, ale aj medzi aristokraciou. Napríklad už od polovice minulého storočia sa anglická kráľovská rodina lieči homeopaticky. Vo Francúzsku 18 000 praktických lekárov (teda každý tretí), 700 veterinárnych lekárov a 2000 zubných lekárov denne predpisuje homeopatické lieky. Nedávno nórsky parlament jednohlasne schválil začlenenie homeopatie a akupunktúry do oficiálneho systému starostlivosti o zdravie. Podľa Svetovej zdravotníckej organizácie 70 % obyvateľov Zeme využíva nealopatické spôsoby liečby.


Niekoľko dobrých dôvodov prečo použiť homeopatiu

• ŽIADNE NEŽIADUCE ÚČINKY
Procesom prípravy, nazývaným dynamizácia, sa odstráni všetka toxicita z každej látky. Daná látka je potom bezpečná pre deti, tehotné ženy aj počas menopauzy. Odporúča sa však liečba pod dohľadom kvalifikovaného homeopata.
• HOLISTICKÁ A JEMNÁ
Homeopatia sa zameriava na celú osobnosť, berie do úvahy človeka ako celok.
• PREVENTÍVNA
Posilňovaním imunitného systému a celkového zdravia homeopatia zvyšuje odolnosť pacienta voči ochoreniam a infekciám.
• NIE JE TESTOVANÁ NA ZVIERATÁCH
Všetky homeopatické lieky sú testované na zdravých ľuďoch. Symptómy, ktoré látka vyvoláva u zdravých ľudí sú presne tie, ktoré je možné liečiť u chorých ľudí trpiacich týmito symptómami.
• NEOCENITEĽNÁ PRVÁ POMOC
Homeopatické lieky možno bezpečne použiť doma alebo mimo domov na liečbu jednoduchých problémov, akými sú napríklad modriny, malé popáleniny, vyvrtnutie, uhryznutia hmyzom a žalúdočné problémy. Oveľa vážnejšie alebo chronické potiaže by mal liečiť kvalifikovaný odborník.
• MEDICÍNA BUDÚCNOSTI
S viac ako tromi tisíckami homeopatických liekov a novými neustále objavovanými liekmi je homeopatia “umením na vzostupe”.


Teším sa s vami na ďalšie stretnutia s homeopatiou. Daniela Dubajová
13Aug2015